آلرژی غذایی

مقدمه

زمانی که مردم غذا می خورند، ممکن است موادی را مصرف کنند که می توانند واکنش های آلرژیک را تحریک کنند. اگرچه افراد می توانند به دلیل غذاهای زیاد این واکنش ها را داشته باشند، اما تعداد انگشت شماری از غذاها باعث ایجاد حساسیت می شوند. بعضی غذاها حاوی مواد حساسیت زای پروتئینی هستند. برای اکثر مردم ، این پروتئین ها واکنش آلرژیک ایجاد نمی کنند. در حالی که بسیاری از غذاها می توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند، در ادامه به معرفی 9 غذای رایج که باعث حساسیت می شوند، می پردازیم. این غذاها شامل:

  • شیر
  • تخم مرغ
  • ماهی
  • صدف
  • آجیل درختی مانند بادام
  • بادام زمینی
  • کنجد
  • گندم
  • سویا

غذاها چگونه سبب ایجاد حساسیت می شوند؟

کودکان اغلب به بادام زمینی ، شیر ، سویا ، آجیل درختی ، تخم مرغ و گندم حساسیت غذایی دارند.  اما بسیاری از کودکان در اوایل کودکی حساسیت خود را به غذاهایی مانند شیر ، تخم مرغ ، گندم و سویا متوقف می کنند. بزرگسالان مبتلا به آلرژی غذایی معمولاً به آجیل درختی ، بادام زمینی ، ماهی و صدف واکنش نشان می دهند. هنگامی که فردی فکر می کند به غذا حساسیت دارد اما مطمئن نیست به چه غذایی واکنش نشان می دهد ، یک متخصص آلرژی می تواند آزمایش حساسیت غذایی را توصیه کند. این موضوع را می توان از طریق پوست یا آزمایش خون نیز انجام داد.

در صورت مصرف کم غذاهایی که در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت می شوند،مشکلاتی بوجود می آید.این مقاله انواع مختلف آلرژی های غذایی رایج ، علائم ایجاد حساسیت و آنچه مردم می توانند برای جلوگیری از واکنش انجام دهند را بررسی می کند. در موارد شدید ، آلرژی غذایی می تواند منجر به واکنش آلرژیک جدی و گاهی کشنده به نام آنافیلاکسی شود. فردی که این واکنش شدید را تجربه می کند باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشد. برای کسب اطلاعات بیش تر در خصوص آلرژی و یا حسایت می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

آلرژی های غذایی رایج و علائم آن ها/:

تخم مرغ

مانند بسیاری از آلرژی های غذایی ، حساسیت به تخم مرغ در دوران کودکی شایع است. پروتئین های عمده ای که باعث واکنش آلرژیک به تخم می شوند عبارتند از: ovomucoid ، ovalbumin و ovotransferrin. برخی از افراد می توانند بدون ایجاد حساسیت از تخم مرغ پخته استفاده کنند، اما برخی دیگر قادر به اسفاده آن نیستند. برخی از افراد نیز در صورت حساسیت به تخم مرغ، به پرنده ای که تخم گذاشته یا پرهای آن حساسیت دارد ، واکنش نشان می دهند. این سندرم سندرم تخم مرغ نامیده می شود.

تخم مرغ و آلرژِی به آن

علائم حساسیت به تخم مرغ

علائم حساسیت به تخم مرغ می تواند شامل استفراغ ، درد معده ، سوء هاضمه، خس خس سینه یا سرفه باشد. بهترین راه برای جلوگیری از واکنش آلرژیک به تخم مرغ ، پرهیز از خوردن تخم مرغ یا محصولات غذایی حاوی آن است.

ماهی

بزرگسالان بیشتر از کودکان به ماهی و صدف واکنش نشان می دهند. برخی از افراد فقط به انواع خاصی از ماهی واکنش نشان می دهند و برخی دیگر می توانند نسبت به همه ماهی ها واکنش نشان دهند. میزان واکنش بسته به نوع ماهی که مردم می خورند می تواند متفاوت باشد. اکثر افرادی که به ماهی حساسیت دارند به پروتئین آلرژن(پروتئین حساسیت زا) به نام پاروآلبومین واکنش نشان می دهند. پخت، این پروتئین ها را از بین نمی برد؛ به این معنی که مردم می توانند هم نسبت به ماهی پخته و هم به صورت خام واکنش نشان دهند.

علائم حساسیت به ماهی

علائم واکنش آلرژیک به ماهی می تواند شامل بثورات پوستی باشد. افراد همچنین می توانند دچار آبریزش بینی ، عطسه یا علائم آسم شوند. برای افرادی که به ماهی حساسیت دارند ، اجتناب از ماهی و فرآورده های ماهی ضروری است.

شیر

حساسیت به شیر گاو یکی از شایع ترین حساسیت های غذایی در دوران کودکی است. فرد حتی در مقادیر کم شیر یا خوردن محصولات لبنی می تواند واکنش نشان دهد. در صورتی که مادر شیر گاو مصرف کرده یا محصولات لبنی مصرف کرده باشد ، برخی از نوزادان شیرده دچار کولیک یا اگزما می شوند. بسیاری از کودکان حساسیت به شیر را پشت سر می گذارند. مطالعه ای از کالج آمریکایی آلرژی، نشان می دهد که 53 درصد از نوزادان زیر یک سال به شیر حساسیت دارند ، اما این درصد در میان نوجوانان به 15 درصد می رسد.

علائم حساسیت به شیر

علائم حساسیت به شیر شامل کهیر ، اسهال و استفراغ است. افراد می توانند به دو پروتئین مختلف شیر ، کازئین و آب پنیر حساسیت داشته باشند. فراورده های لبنی می توانند حاوی این پروتئین ها باشند. افرادی که به شیر حساسیت دارند باید مراقب باشند که آن ها را مصرف نکنند. حساسیت به شیر همان عدم تحمل لاکتوز نیست. افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند به شیر حساسیت ندارند. در واقع به این معنی است که آنها به اندازه کافی آنزیم به نام لاکتاز ندارند ، که برای تجزیه لاکتوز به آن نیاز دارند.

آجیل درختی

حساسیت به آجیل درختی معمولاً مادام العمر است. در کنار حساسیت به صدف و بادام زمینی ، حساسیت به آجیل درختی از شایع ترین علل آلرژی ناشی از غذا است. آجیل هایی که به احتمال زیاد منجر به ایجاد حساسیت می شوند عبارتند از:

بادام هندی

پسته

گردو

فندق

بادام ها

گردوی آمریکایی

آجیل برزیلی

گاهی اوقات ، افرادی که به یک نوع آجیل حساسیت دارند می توانند به سایر آجیل ها نیز واکنش نشان دهند.

آلرژی به آجیل های درختی

علائم حساسیت به آجیل درختی

افرادی که به آجیل درخت حساسیت دارند می توانند به طرق مختلف واکنش نشان دهند. علائم می تواند شامل کهیر ، استفراغ ، فشار خون پایین یا مشکل در بلع باشد. برخی از افراد همچنین می توانند خارش در دهان ، گلو ، پوست ، چشم ها یا سایر قسمت های بدن را تجربه کنند. افرادی که به آجیل درخت حساسیت دارند باید از خوردن آنها یا هرگونه غذای حاوی آنها خودداری کنند.

بادام زمینی

بادام زمینی یکی از شایع ترین علل حساسیت غذایی است. افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند معمولاً در تمام عمر خود حساسیت خواهند داشت. با این وجود ، تحقیقات اخیر نشان می دهد که تا 20 درصد از افراد ممکن است با بالارفتن سن به آلرژی های شدیدتری دچار شوند. واکنش آلرژیک ناشی از بادام زمینی می تواند شدید باشد و حتی اثری از بادام زمینی می تواند برای ایجاد واکنش در افراد حساس کافی باشد.

اقلیت کوچکی از افراد مبتلا به حساسیت بادام زمینی نیز ممکن است به سایر حبوبات واکنش نشان دهند مانند نخود سبز. با وجود اینکه بادام زمینی آجیل درختی نیست، اما افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند گاهی به برخی از مغزها نیز حساسیت نشان می دهند. پختن برخی غذاهای آلرژی زا می تواند پروتئین های واکنش زا را از بین ببرد. اما مطالعات نشان می دهد که احتمالاً در مورد سرخ کردن یا جوشاندن بادام زمینی اینطور نیست.

کارشناسان معتقدند روغن بادام زمینی برای افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند بی خطر است؛ زیرا پروتئین هایی که باعث واکنش های آلرژیک می شوند در طول فرآیند تولید حذف می شوند. با این حال روغن بادام زمینی فشرده یا تصفیه نشده، می تواند حاوی مقادیر کمی آلرژن بادام زمینی باشد که می تواند در افرادی که حساس هستند واکنش نشان دهد.

علائم حساسیت به بادام زمینی

افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند علائم مشابهی با افرادی که به غذاهای دیگر حساسیت دارند را تجربه خواهند کرد. این علائم شامل مشکلات معده ، نبض ضعیف ، تورم ، کهیر ، سرگیجه و گیجی است. افرادی که خوردن بادام زمینی باعث ایجاد حساسیت در آن ها می شود، باید قبل از مصرف بادام زمینی به هر شکلی مراقب باشند.

صدف

حساسیت به صدف متفاوت از حساسیت به ماهی است. بسیاری از انواع صدف ها می توانند در افرادی که آلرژی دارند واکنش نشان دهند ، از جمله:

  • میگو
  • خرچنگ
  • صدف
  • گوش ماهی

افرادی که به یک نوع صدف حساسیت دارند اغلب متوجه می شوند که به انواع دیگر نیز واکنش نشان می دهند.

علائم حساسیت به صدف

افرادی که به صدف ها واکنش آلرژیک نشان می دهند؛ می توانند استفراغ ، خس خس سینه و سایر علائم رایج در اکثر آلرژی های غذایی را تجربه کنند. حساسیت به صدف اغلب می تواند واکنش های شدیدی ایجاد کند و حتی برخی از مردم می توانند به بخارهای ناشی از پخت صدف واکنش نشان دهند. مانند سایر حساسیت های غذایی ، در صورت داشتن این حساسیت ، افراد باید از تماس با صدف خودداری کنند.

سویا

حساسیت به سویا یک حساسیت رایج در دوران کودکی است. اکثر افرادی که خوردن سویا موجب ایجاد حساسیت در آن ها می شود، کمتر از 3 سال سن دارند. اما گاهی اوقات بزرگسالان به سویا حساسیت دارند.

علائم حساسیت به سویا

افرادی که به سویا حساسیت دارند ممکن است بثورات پوستی ، استفراغ ، اسهال و گرفتگی معده را تجربه کنند. به ندرت ، سویا ممکن است باعث آنافیلاکسی(حساسیت شدید) شود. اجتناب از دانه های سویا کلید اجتناب از واکنش است.

گندم

حساسیت به گندم یکی دیگر از آلرژی های غذایی شایع کودکان است. یکی از عوامل ایجاد حساسیت با مصرف گندم، پروتئینی به نام گلیادین است که در گلوتن یافت می شود. به همین دلیل ، افرادی که به گندم حساسیت دارند ممکن است نیاز به رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند.

گندم و حساسیت های غذایی

علائم حساسیت به گندم

افراد به ندرت از حساسیت به گندم دچار آنافیلاکسی می شوند ، اما این می تواند گاهی رخ دهد. علائم حساسیت به گندم نیز شامل علائم آسم ، مشکلات گوارشی و بثورات پوستی است. مانند همه آلرژی های غذایی ، افرادی که مشکوک به حساسیت به گندم هستند ، باید قبل از تغییر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنند. توجه داشته باشید که حساسیت به گندم همان بیماری سلیاک نیست.

کنجد

حساسیت به کنجد می تواند شدید باشد ، به ویژه برای کودکان. به گفته سازمان غذا و دارو (FDA) ، تنها حدود 20 تا 30 درصد کودکان مبتلا به این حساسیت، تا بزرگسالی این حساسیت در آن ها ادامه دارد. قبلاً ، این حساسیت چندان شناخته شده نبود. اما در آوریل 2021 ، دولت ایالات متحده قانون ایمنی ، درمان ، آموزش و تحقیقات آلرژی غذایی را تصویب کرد، که کنجد را نهمین آلرژن غذایی اصلی شناخته شده در کشور اعلام کرد. این قانون بدین معناست که تولیدکنندگان اکنون باید کنجد را به عنوان یک ماده حساسیت زای بالقوه در مواد غذایی تولید شده برچسب گذاری کنند.

علائم حساسیت به کنجد

مانند سایر حساسیت های غذایی ، حساسیت به کنجد می تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند. این موارد می تواند شامل بثورات ، کهیر یا استفراغ باشد. در موارد شدید ، همچنین می تواند منجر به تورم گلو و آنافیلاکسی شود. از آنجایی که این علائم می توانند با علائم دیگر آلرژی های غذایی همپوشانی داشته باشند ، تشخیص حساسیت کنجد به طور قابل اعتماد دشوار است. اما یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در زمینه آلرژی و ایمونولوژی کودکان نشان داد که از بین ۸۸ کودکی که آلرژی غذایی را تأیید کرده بودند ، ۱۷ درصد آنها به کنجد حساسیت داشتند. به طور کلی ، برآوردها نشان می دهد که حدود 1.1 میلیون آمریکایی به کنجد حساسیت دارند.

آلرژی و حساسیت های پوستی
مصرف کنجد در افراد دارای حساسیت به این ماده غذایی، گاهی سبب ایجاد بثورات پوستی می شود.

انواع دیگر ایجاد حساسیت های غذایی

علاوه بر این حساسیت های غذایی عمده ، افراد می توانند تقریباً به هر غذایی حساسیت داشته باشند. بسیاری از آلرژی های دیگر نیز افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می دهد ، از جمله حساسیت به غلات غیر از گندم ، مانند جو دوسر. سایر غذاهایی که می توانند باعث آلرژی شوند عبارتند از نارگیل ، منبع معتبر برخی میوه ها و سبزیجات ، گوشت و ادویه جات مانند دارچین.

سخن آخر/:

باید توجه داشت که حساسیت های غذایی فقط در برخی افراد جامعه وجود دارد و شامل همه افراد نمی شود. یک ماده حساسیت زا گاها برای یک نفر ایجاد حساسیت می کند و این در حالی است که برای افراد دیگر نه تنها خطر ندارد بلکه دارای ریز مغذی ها و مواد مفید نیز می باشد. بهترین راه برای اجتناب از واکنش آلرژیک برای افرادی که به یک ماده غذایی حساسیت دارند، این است که از مصرف کردن غذاهایی که به آن حساس هستند، بپرهیزند.

https://www.medicalnewstoday.com/

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *