آسم

نکات رژیم غذایی برای آسم

اگرچه توصیه های غذایی خاصی برای افراد مبتلا به آسم وجود ندارد ،تحقیقات نشان داده است که چندین ماده غذایی از عملکرد ریه پشتیبانی می کنند. همچنین می توانند سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشند و علائم آسم را کاهش دهند. با این حال ، برخی از غذاها ممکن است علائم آسم را بدتر کرده یا احتمال بروز آن را افزایش دهند.

آسم یک بیماری مزمن شایع است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، کمتر از 25 میلیون نفر در ایالات متحده به آسم مبتلا هستند که کودکان حدود یک پنجم این تعداد را تشکیل می دهند.همچنین مقاله ای در Nutrition Review بیان می کند که آسم بیشتر در آفریقایی ها، آمریکایی ها و افراد با وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین تر دیده می شود. اگرچه رژیم خاصی برای کاهش یا جلوگیری از آسم وجود ندارد ، اما غذاهای زیادی وجود دارند که می توانند بر روی علائم آسم تأثیر مثبت یا منفی بگذارند. برای آشنایی بیشتر با بیماری آسم این مقاله را بخوانید.

در ادامه بررسی می شود كه افراد مبتلا به آسم باید از چه غذاهایی اجتناب كنند؟ چه غذاهایی می تواند علائم آسم را بهبود بخشد یا حتی از بروز آن جلوگیری كند؟ عوامل سبك زندگی كه می تواند به فرد در مدیریت این بیماری مزمن كمك كند؟

غذاهایی که برای افراد مبتلا به آسم توصیه می شود:

غذاهای زیر ممکن است فوایدی برای مبتلایان به آسم داشته باشند.

غذاها یا مکمل های ویتامین D

شواهد نشان می دهد که سطح پایین ویتامین D با افزایش خطر حملات آسم در کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد. همچنین نشان می دهد که مصرف هر روز مکمل ویتامین D می تواند خطر پذیرش در بیمارستان را برای حمله شدید آسم به میزان قابل توجهی کاهش دهد.ویتامین D همچنین ممکن است از عملکرد ریه پشتیبانی کرده و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی را کاهش دهد. این ویتامین به طور طبیعی فقط در چند ماده غذایی وجود دارد. بنابراین بیشتر مردم در ایالات متحده ویتامین D رژیم غذایی خود را از غذاهای غنی شده مانند غلات صبحانه ، ماست و آب پرتقال دریافت می کنند.

منابع غذایی خوب ویتامین D شامل موارد زیر است:

  • ماهی های چرب ، مانند ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی خال مخالی
  • قارچ
  • زرده تخم مرغ
  • پنیر
  • کبد
میوه و سبزیجات تازه

یک رژیم غذایی سالم و متعادل غنی از میوه و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.یک مقاله در سال 2020 بیان می کند که چندین مطالعه نشان داده است که مصرف زیاد میوه و سبزیجات خطر ابتلا به آسم در بزرگسالان و کودکان را کاهش می دهد.یک منبع معتبر از بیش از 80 مطالعه در سال 2017 ارتباط بین مصرف زیاد میوه و سبزیجات و کاهش علائم آسم مانند خس خس را نشان داد.

مصرف میوهها و سبزیجات به بهبود علائم آسم کمک می کند.
مصرف میوه ها و سبزیجات به کاهش علائم آسم کمک می کند.
ویتامین ها

میوه ها و سبزیجات تازه منابع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C ، ویتامین E و بتا کاروتن هستند که به بدن کمک می کند تا با سموم ممکن است به بافت ها آسیب برساند.این ، به نوبه خود ، می تواند به بهبود عملکرد ریه و کنترل علائم آسم کمک کند.

منابع غنی ویتامین C شامل:

  • مرکبات ، مانند پرتقال و گریپ فروت
  • کیوی
  • توت فرنگی
  • طالبی
  • فلفل قرمز و سبز
  • کلم بروکلی
  • سیب زمینی پخته
  • گوجه فرنگی ها

منابع خوب ویتامین E عبارتند از:

  • آجیل ، مانند بادام ، بادام زمینی ، فندق
  • دانه های آفتابگردان
  • کلم بروکلی
  • غذاهای غنی شده مانند غلات صبحانه ، آب میوه ، مارگارین , بتاکاروتن(میوه ها و سبزیجات نارنجی و قرمز حاوی بتا کاروتن هستند.)
فلاونوئیدها و سلنیوم

میوه و سبزیجات همچنین حاوی آنتی اکسیدانهایی به نام فلاونوئیدها و سلنیوم هستند که دارای مزایای ضد التهابی هستند.

طیف گسترده ای از میوه ها حاوی فلاونوئیدها هستند ، از جمله:

  • سیب
  • توت
  • انگور
  • چای های سیاه و سبز

مواد غذایی حاوی سلنیوم شامل:

  • غذای دریایی
  • گوشت
  • طیور
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • نان
  • غلات
غذاهای سبوس دار

غذاهای سبوس دار نیز ممکن است نقشی در کاهش علائم آسم داشته باشند.یک مطالعه در سال 2017 نشان داد افرادی که از رژیم غذایی سالم ،از جمله غلات کامل استفاده می کنند ،علائم آسم کمتری را تجربه می کنند و وضعیت خود را بهتر کنترل می کنند.غذاهای سبوس دار شامل جو دوسر کامل ، ماکارونی سبوس دار ، گندم سیاه و گندم بلغور است.

غذاهایی که افراد مبتلا به آسم باید از آن اجتناب کنند:

انجمن ریه آمریکا (ALA) غذاها و نوشیدنی های اصلی را شناسایی کرده است که افراد مبتلا به آسم باید از آنها اجتناب کنند، زیرا ممکن است علائم آسم را بدتر کنند.

تنگی نفس و آسم
مصرف برخی مواد غذایی، علائم آسم را تشدید می کند.

این غذاها شامل:

غذاهایی که حاوی سولفیت هستند

سولفیت ها نوعی ماده نگهدارنده هستند که اغلب در مواد غذایی و نوشیدنی های نگهداری شده مانند الکل ، غذاهای ترشی ، آبلیمو و آهک بطری و میوه های خشک یافت می شوند.افراد مبتلا به آسم که دارای مقادیر زیادی سولفیت در رژیم غذایی خود هستند ممکن است علائم آسم خود را بدتر کنند. ALA هشدار می دهد که غذاهای حاوی سولفیت ، به ویژه شراب حتی ممکن است باعث حمله آسم شوند.

سالیسیلات ها

سالیسیلات ها ترکیباتی هستند که در چای ها ، قهوه ها ، غذاهای پرادویه یا غذاهایی با طعم گیاهان یافت می شوند. اگرچه نادر است ، افراد مبتلا به آسم گاهی اوقات به این ترکیبات حساس هستند و ممکن است شعله ور شدن علائم را تجربه کنند.دو مطالعه در سال 2014 و 2016 نشان داد که آسپرین که حاوی سالیسیلات است ، در برخی افراد آسم را تشدید می کند.

فست فود

مطالعه ای که در سال 2013 در مورد مصرف فست فود در کودکان و نوجوانان انجام شد نشان داد کسانی که سه بار در هفته یا بیشتر فست فود مصرف می کنند بیشتر در معرض آسم شدید و همچنین سایر بیماری ها هستند.

عوامل محرک آسم چیست؟

افراد مبتلا به آسم باید عوامل محرک را که ممکن است باعث بدتر شدن علائم یا حمله آسم دیگری شوند ،شناسایی و از آنها اجتناب کنند. ALA در مورد عوامل محرک رایج ، از جمله:

داروهای بدون نسخه (OTC) مانند آسپرین یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

آلرژی غذایی معمول ، مانند بادام زمینی و صدف

دود ، مانند دود سیگار ، آتش سوزی کمپ ، یا شومینه های چوبی

آب و هوای نامساعد مانند هوای طوفانی ، بادی ، سرد یا مرطوب

آلودگی هوا ، دود ، گازهای خروجی از وسایل نقلیه یا بخارات شیمیایی

شوره و بزاق حیوانات دارای خز یا پر

قرار گرفتن در معرض محیط در برابر گرد و غبار ، کپک ، یا هاگ

سایر نکات برای مدیریت علائم آسم

ALA توصیه می کند آسم راباید پیشگیرانه کنترل کرد. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند به افراد مبتلا به آسم کمک کند تا یک برنامه عملی برای جلوگیری از عوامل محرک و استفاده از داروهای تجویز شده آنها به طور موثر و در زمان مناسب ایجاد کنند.مراقبت از علائم و ثبت آنها به افراد مبتلا به آسم کمک می کند تا تشخیص دهند چه اقداماتی را می توانند برای جلوگیری از غذاها ، فعالیت ها یا محیط هایی که باعث حمله آسم می شوند ، انجام دهند.

غذاهای مفید برای آسم

چاقی می تواند علائم آسم را تشدید کند. فعال ماندن و لذت بردن از رژیم غذایی کم چرب و میوه و سبزیجات به افراد مبتلا به آسم در حفظ وزن بدن کمک می کند.عفونت های ویروسی همچنین می توانند علائم آسم را تحریک کنند. انجام اقدامات ساده برای جلوگیری از عفونت ، مانند شستن دست ها و گرفتن عکس از ریه ، می تواند به کاهش خطر کمک کند.

نسخه گیاهی/:

برای درمان تنگی نفس می توانید از اسپند استفاده کرد.همچنین جوشانده آوشن وحشی استفاده کنید که معجزه می کند. افراد مبتلا به آسم می توانند جعفری را خرد کرده، در شیر گرم بریزند و صبح ناشتا میل کنند.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles

https://www.lung.ca/news/latest-news

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *